h1

Nog een onderzoek…

oktober 12, 2009

In de Emerce van oktober 2009 staat een artikel over Vivian Opsteegh, hoofd Digitale Media bij MTV Networks. In dit artikel staat een interessant kader.

Als jongeren jouw doelgroep zijn en je wilt ze bereiken via social media dan zijn dit interessante gegevens. Het is in ieder geval zo dat je niet alleen naar jouw eigen kind kunt kijken om te zien wat de jongeren online doen.

Media Embassy heeft voor TMF onderzoek verricht naar social media gebruik bij jongeren. De gemiddelde leeftijd van de jongeren in dit onderzoek is 17 jaar.

Van de onderzochte jongeren gebruikt 94% Hyves. Wow! 94% Nog interessanter is dat 81% van de jongeren die een profiel hebben op Hyves bezoeken deze dagelijks. Iedere dag zitten ze op Hyves en kletsen met hun vrienden.

Gagdets op Hyves worden veel gebruikt. 74% heeft wel een gadget op zijn of haar profiel staan. Natuurlijk is een YouTube video in een profiel ook een gadget. Deze vind je dan ook op veel profielen. Vaak een muziekclip of andere grappige video.

YouTube wordt ook goed bezocht door de deze groep; 71%

Twitter wordt door 27% van deze jongeren gebruikt en 57% tweet er dagelijks op los. Het wordt veel gebruikt om te lurken op de accounts van bekende Nederlanders zoals @pauldeleeuw en radio presentatoren.

Netlog een andere bekend online netwerk van onze zuiderburen doet in Belgie enorm goede zaken maar in Nederland heeft maar 12% van de jongeren daar een profiel. Een netwerk dat is opgezet voor jongeren.

Facebook een online netwerk dat sterk in opkomst is in Europa en zeker ook in Nederland doet nog niets bij jongeren. Maar 1% van deze jongeren heeft er een profiel.

De groei van Facebook zit dus vooral in de zakelijke en wat oudere gebruikers die van Hyves naar Facebook verschuiven.

Zijn jongeren jouw doelgroep dan is Hyves HET kanaal om te gebruiken.

Bron: Emerce oktober 2009 p28 kader.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: